Muğla’da Uluslararası Girişimcilik, İstihdam ve Kariyer Kongresi


Girişimcilik kavramı temelinde “istihdam ve kariyer” konularının tartışıldığı “Uluslararası Girişimcilik, İstihdam ve Kariyer Kongresi”, Üniversitemiz ev sahipliğinde, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Girişimcilik ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü ve Girişimcilik Topluluğu iş birliği ve ilimizin önde gelen kurum ve kuruluşlarının desteği ile Bodrum’da düzenlendi.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Girişimcilik, İstihdam ve Kariyer Kongresi, 17-20 Ekim 2019 tarihleri arasında Bodrum Vogue Hotel’de gerçekleştirildi. Kongrenin ana teması “nitelikli girişimcilik, nitelikli istihdam ve nitelikli işsizlikle mücadele” olarak belirlendi. Kongreye 10 ülkeden 56 üniversite ile çeşitli kurum ve kuruluşlardan katılan araştırmacılar, 133 tam metin bildiri ve 6 adet poster bildiri sundu ve iki farklı panelde 8 panelist, “girişimcilik, istihdam ve kariyer” ile ilgili konuları tartıştı.

Kongrenin ikinci gününde katılımcılara seslenen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, dünyanın son yüzyılda küresel bir köye dönüştüğünü ve her yeniliğin hızla yayılarak insan yaşamını çepeçevre sardığını söyleyerek, “Önceden sömürdükleri bölgelerin kaynaklarına el koyan ülkeler bugün yeni teknolojiler ve fikirler ile aynı egemenliği sürdürmek istemektedir. İşte bu nedenle, “Girişimciliğin ve Yeniliğin Üssü” olmak en asli milli sorumluğumuz olmalıdır! Nitekim yakın gelecekte Ülkemizin hızla teknoloji ve yenilik ihraç eden konuma yükselmesi en büyük arzumuzdur. Üniversiteler olarak devletimizin desteğini arkamızda hissediyor, hiçbir ekonomik tehdide boyun eğmeden dimdik ayakta duran bir Türkiye inşa etme gayretiyle çalışıyoruz” dedi.

Koordinatörlüğünü Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Famil Şamiloğlu’nun, düzenleme kurulu başkanlığını İİBF Öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Marangoz’un yaptığı 4. Uluslararası Girişimcilik, İstihdam ve Kariyer Kongresi, başta TÜBİTAK olmak üzere, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO), Bodrum Ticaret Odası (BODTO), Bodrum Belediyesi, Milas Belediyesi, Bodrum Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) ve PEGEM Akademi Muğla’nın destek ve katkıları ile gerçekleştirildi.








​​​​​​

Son Güncelleme Tarihi : 21.10.2019 16:04 Okunma Sayısı : 1859

Son Haberler