Avrupa Birliği Din-Eco Projesi Kapsamında Eğitim Programı Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği Din-Eco Projesi kapsamında Fakültemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat AKTAN ile Doç. Dr. Mehmet AVCI, SCAMPER metodolojisini öğrencilerle paylaştı. 28 Kasım 2023, saat 11.30’da 204 Nolu Amfide gerçekleştirilen etkinlikte, SCAMPER tekniğiyle yeni ürün geliştirme veya mevcut ürünlerin revize edilmesi süreçleri öğrencilerimize aktarıldı.

Scamper modelinde her bir harf başka bir stratejiyi ve perspektifi anlatmaktadır.
Buna göre;
“ S (Substitute - Yerine Koymak): Bir ürün veya hizmette kullanılan malzemeleri değiştirmek veya başka bir süreç uygulamak
C (Combine - Birleştirmek): İki farklı özelliği birleştirerek benzersiz başka bir ürün ortaya çıkarmak.
A (Adapt - Uyarlamak): Mevcut bir fikri veya ürünü örneğin farklı bir hedef kitle için uyarlamak
M (Modify - Değiştirmek): Var olan bir öğeyi veya fikri değiştirmek. Örneğin, bir ürünün boyutunu veya rengini değiştirmek.
P (Put to another use - Başka bir amaca koymak): Bir ürüne orijinal amacının dışında başka bir kullanım alanı tasarlamak.
E (Eliminate - Elemek): Bir ürünün belirli bir özelliğini kaldırarak ürünü değiştirmek.
R (Reverse - Tersine çevirmek): Bir ürün sürecini tersine çevirerek farklı fayda sağlamak anlamına gelmektedir. “

Din-Eco projesi kapsamında verilen eğitimde, SCAMPER modelinin uygulanmasına ilişkin reel sektörden örnekler paylaşıldı. Yenilikçi ürünlerin geliştirilmesinde, her bir boyutun nasıl uygulanabileceği katılımcılarla paylaşıldı.

Son Güncelleme Tarihi : 05.12.2023 15:04 Okunma Sayısı : 387