HAKKIMIZDA

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Fakültemiz, 21 Ocak 1975 tarihinde Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi’ne bağlı olarak Muğla İşletmecilik Yüksekokulu adı ile kurulmuş, 1982 yılından itibaren Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Muğla İşletmecilik Yüksekokulu olarak faaliyetlerine devam etmiş olup; 1992’de kurulan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde adı ve bağlantısı değiştirilerek İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine dönüştürülmüştür.

Lisans düzeyinde eğitim öğretim yapan fakültemizde, 1992-1993 eğitim-öğretim yılında sadece İşletme Bölümü bulunurken 1993-1994 eğitim-öğretim yılında İktisat Bölümü ve bu bölümlerin ikinci öğretimleri devreye girmiştir. 1995-1996 eğitim-öğretim yılında Kamu Yönetimi Bölümü açılmıştır. 1999-2000 eğitim-öğretim yılından itibaren ikinci öğretimler kaldırıldığından 1. sınıflarına öğrenci kabul edilmemiştir. Ancak 2001-2002 eğitim-öğretim yılı başından itibaren İktisat, İşletme ve Kamu Yönetimi Bölümlerinin ikinci öğretimlerine tekrar öğrenci kabul edilmiştir. 2004-2005 Eğitim-Öğretim Yılı başından itibaren Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı başından itibaren ise Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Fakültemiz bünyesinde bulunan Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümüne ise  2013-2014 eğitim-öğretim yılında ek kontenjan ile öğrenci alarak eğitim-öğretime başlamıştır. Maliye Bölümünde ise henüz eğitim öğretim yapılmamaktadır.

Fakültemizde halen İşletme, İşletme İkinci Öğretim, İktisat, İktisat İkinci Öğretim, İktisat (İngilizce)  Kamu Yönetimi, Kamu Yönetimi İkinci Öğretim, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümlerinde eğitim-öğretim faaliyetleri devam etmektedir.

Fakültemiz 1999-2003 yılları arasında 6 katlı derslik bloğu, 6 katlı idari blok ve 2 şer katlı 2 adet amfi bloğundan oluşan 16980 m² kapalı alana sahip binalarda eğitim-öğretimini sürdürmüş, 2003–2004 eğitim-öğretim yılı başından itibaren ise Sayın Sıtkı KOÇMAN tarafından yaptırılan 2 katlı derslik bloğu ve 3 katlı idari bloktan oluşan 7383 m²  kapalı alana sahip binalarda eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Nisan 2011’de inşaatına başlanan 2088 m² kapalı alana sahip idari blok ise Mart 2012’de tamamlanarak teslim alınmış ve kullanıma açılmıştır.